افراد در دوره نوجوانی معمولا بر سر مسائل کوچک و بزرگ دچار چالش میشوند؛ مسائلی از جمله انتخاب رنگ لباس، نوع سلام و احوال پرسی کردن با افراد جدید، تلاش برای حفظ حال خوب، حفظ حریم خصوصی و مسائلی از این دست که معمولا پس از گذشت چند سال از دایره موضوعات پرچالش خارج میشوند.
یکی از موضوعاتی که نوجوانان با تلاش و تنش بسیار از آن گذر میکنند، مقابله با شکست و سعی بر موفقیتهای پیاپی است. افراد بزرگسال یا بهتر است بگوییم کسانی که از دوره نوجوانی عبور کردهاند، آنچنان به همواره موفق بودن اهمیتی نمیدهند و این اختلاف بر سر آن است که فرد در این دوره حساس، میل شدیدی به قرار گرفتن در مرکز توجهات دارد اما پس از گذشت مدتی، این میل از حالت افراطی خارج و تعدیل میشود.
تذکرهای ضروری!
علیرغم اینکه نوجوانان برای گرفتن هر تصمیم در هر زمینهای مسیر پر پیچ و خمی را در ذهن خود طی میکنند، باید هم خودشان به این نکته توجه داشته باشند و هم خانواده در این راه همراهیشان کنند. یادآوری این نکته که دوران سختی تصمیمگیری زودگذر است و دائمی نیست، کمک چشمگیری به آرامش روان نوجوان میکند.
تصمیم نوجوان به هر شکلی که باشد، در آینده به عنوان یک تجربه کارآمد محسوب شده و میتواند او را در انتخاب مسیر اصولی زندگیاش یاری دهد؛ پس این موضوع را فراموش نکنید و به نوجوان اثبات کنید که تصمیمات در این دوره نمیتوانند او را به طور کامل بدبخت یا کاملا خوشبخت کنند! این کار میتواند از اضطراب فرد ناشی از حرکت به سوی یک تصمیم جلوگیری کند.
به دوره نوجوانی برگردید
طبیعی است که برای برخی والدین، درک مجدد دوره نوجوانی کار سخت و پیچیدهای به نظر برسد و شاید در بسیاری از مواقع نتوانند خود را به جای نوجوان خود بگذارند و در نهایت همین موضوع باعث میشود فرزندان به این نتیجه برسند که "پدر و مادرم اصلا من را درک نمیکنند".
این نتیجهگیری فرزندان میتواند مقدمهای برای تشدید تمام ترسها، اضطرابها و نگرانیهای او برای برداشتن یک گام جدید باشد. طبق آمار علمی، نوجوانانی که توسط والدین حمایت روانی میشوند، تصمیمات محکمتری در این دوره میگیرند و اعتماد به نفس بالاتری دارند. دقت کنید که معنای محکم و درست بسیار متفاوت از یکدیگر هستند و نباید آنها را با هم اشتباه بگیرید!
یکی از راههایی که والدین میتوانند به دوران نوجوانی خود برگردند و کمی از حال و هوای آن روزها را دوباره تجربه کنند، مرور عکسهایشان مربوط به آن زمان است. با انجام این کار، درک کردن، گوش دادن، کمک کردن و قرار دادن خود در موقعیت فرزند نوجوانشان، آسانتر خواهد شد.
منبع: guardian
ترجمه: تکتم شریفی نژاد – خبرنگار تحریریه جوان قدس
نظر شما